TAROT AKADÉMIA * www.tarotakadémia.hu

On-line Tarot tanfolyam, kezdő és haladó szint

Ezen oldal a www.tarotakadémia.hu * //tarotakademia.gportal.hu * Tarot mester, előadó, szerkesztő: Éva Ilona /EvvaLena di Reirossi

 

* * * * *

Jelenleg itt van: www.tarotakadémia.hu //tarotakademia.gportal.hu

TAROT KÁRTYA TANFOLYAM - élő előadás 2020. március 28-29. és április 4-5, Budapest

A részletekért

kattints ide!

*   *   *

TAROT KÁRTYA TANFOLYAM ONLINE * 3 napos tanfolyam teljes anyaga: a lapok ismerete, vetési módok, gyakorlatok, kiegészítő anyag, Tarot galéria, Tarot történelem * Előadó: Éva Ilona Tarot mester * MP4 kis formátum, MP4 lejátszón, mobiltelefonon, DVD lejátszón és kisteljesítményű számítógépeken is nézhető * Részletek: www.youtube.com/playlist * Megrendelés 06 70 314-5911* Ár 35.000-

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÍRLEVÉLKÜLDŐ
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
TAROT ISKOLA ON-LINE
 
TAROT VIDEÓK
 
EZOTERIKUS TANFOLYAMOK
 
TANFOLYAM DVD-n

 

* Lenormand

jóskártya tanfolyam

DVD-n 29.000- Ft

* Részletek

a DVD anyagából: 

www.youtube.com/playlist

* Minden. ami Lenormand:

www.lenormand.hu

 

 
GILDED TAROT

 Arany Tarot tanfolyam 


 

BŰBÁJOS KÉPEK - Mystic collection by MAGDORKA DESIGN * Photo, Graphics, Design
 
 
TAROT JÓSOK
 
ANTIK TAROT GALÉRIA
 
MODERN TAROT GALÉRIA
 
KIRÁLYI TAROT

KIRÁLYOK, URALKODÓK, NAGY BIRODALMAK FEJEDELMI TAROT KÁRTYÁJA a XV. századi Visconti Sforza Tarot, mely a mostani Tarot kártyák őse. Középkori híres alkimisták munkaeszköze volt, s ha valaki uralkodók tanácsadójává kíván válni, akkor ezt a kártyát javasolt használni, az erő és a hatalom energiái hatják át az aranyozott kártyalapokat. 

The Royal Tarot: Visconti Sforza Tarot

JÓSKÁRTYA VÁSÁRLÁS * Több száz jóskártya típus

10% kedvezmény az itt regisztrált tagoknak, így jogosultak lesznek a Tündérképző törzsvásárlói kártyájára vásárolni

  Kártyakiválasztás: 

http://www.loscarabeo.com/lang-en/2-tarots

 Megrendelés és ár info: 

http://www.replikashop.hu

 
MŰVÉSZEK ÉS A TAROT
 
SZEX ÉS TAROT
 
* JÓSOLJ MAGADNAK!

Jósolj magadnak Casanova Tarot kártyával

SZERELMI JÖVENDÖLÉS * A videó elindítása után állítsd meg a pergő képsorokat, és máris olvashatod az üzenetedet. (jobb alsó sarokra kattintva nagy képernyőre vált a videó)

 
JÓSOLJ MAGADNAK!

Bolondos jövendő Alice Csodaországából

A videó elindítása után állítsd meg a pergő képsorokat, és máris olvashatod az üzenetedet. (jobb alsó sarokra kattintva nagy képernyőre vált a videó)

 
BACH VIRÁGTERÁPIA
 
BACH VIRÁGOK

 
TENYÉRELEMZÉS
 
CHIROMANTIA

 
TUDÁSTÁR
 
ÉGI MESTEREK ÜZENETE
 
AJÁNLÓ
 

Ezoterika szótár

Akasa-krónika - Asztrális megörökítése mindannak, ami a világon történt.

Alakváltás - A sámándobolás, narkotikumok és/vagy tánc hatására lélekben állati alakot ölt.

Áldás - Annak művészete, hogy pozitív energiát adjunk át egy személynek, helynek vagy tárgynak. Szellemi vagy vallásos tevékenység.

Amulett - Védelem céljából viselt tárgy, rendszerint ékszer.

 

 

Anh - Az élet írásjele az ókori Egyiptomban, amely keresztet formáz, hurokkal a végén.

Árnyak könyve - A nem magyar boszorkányok kézzel írott varázskönyve.

Asztrális kivetítés - Módosult tudatállapot, ame lybe gyakran transz révén juthatunk, s amelyben a tudat kiszabadul a test kötelékéből.

Athame - Varázslásoknál és szertartásoknál használt kés. A klasszikus wicca csupán rituálékhoz veszi elő, s előírás, hogy a nyélnek feketének kell lennie.

Aura - Az élőlények bioenergia-mezője.

Bábu - Emberi képmás, amellyel varázslatot vagy mágikus praktikákat végeznek.

Bájolás - Rendszerint kártékony hatású, nevezik még átoknak, igézésnek, rontásnak is.

Beavatás - Az a szertartásos esemény, amelynek során az addigi tanoncnak vagy idegennek tekintett embert bevezetik egy csoportba, azonos érdeklődésűek társaságába, szakmai körbe vagy vallásba, egyben felelős taggá fogadják.

Bolline - Fehér nyelő kés. Mágikus és wicca szertartásokon használják gyakorlati feladatokra. Ezzel vágjuk le a virágokat, daraboljuk fel a gyümölcsöket. Fizikai vágásra való, tehát az athaméval ellenkezőképpen használjuk.

Boszorkány - A hajdani boszorkányok a kereszténység előtti Európában gyakorolták mesterségüket, a népi természettudomány hagyományainak letéteményesei voltak. Különösen sokat tudtak a növényekről, azok gyógyító és tudatmódosító hatásáról, magáról a gyógyításról, a vizekről és a kövekről. Boszorkány volt az, aki a boszorkánymesterséget űzte. Később a szervezetten terjeszkedő keresztény vallás hívei szándékosan félremagyarázták e szó jelentését, és tébolyult, veszedelmes, a természetfölötti negatívummal lepaktáló lénynek állították be a boszorkányokat, akikről feltételezték, hogy romboló, kártékony varázslatokat űznek. A vélemény megváltoztatásának politikai, valláspolitikai, gazdasági és szexualitással kapcsolatos okai voltak, mivel a keresztény hit képviselő kizárólagosságra törtek. Ez azonban nem változatott a boszorkányok eredeti életfelfogásán. Egyesek még ma is elhiszik, hogy a boszorkányok ártalmas lények, pedig ez nem igaz. S ami a legszomorúbb meglepetés, egyes wiccák elhiszik magukról, hogy a destruktív hatalmak szolgálatában állnak. Annyit mondhatok, ők bizony nagyon távol állnak a valódi boszorkányságtól.


Boszorkányflaska - Lezárt palack, amelyet elrejtenek vagy elásnak a ház körül annak védelmére. Sokféleképpen készülhet. Némelyik boszorkány az év során felgyült szeméttel - tört cseréppel, rozsdás szegekkel, eldobott levelekkel stb. - tölti meg, és rendszerint valami személyeset is hozzáad, hajszálat, körömdarabkát, vizeletet, eldobott kötszert vagy tampont. Ezt az alábbi változatot mindig elássák. A flaska egy másik fajtájába sót vagy cukrot és/vagy gyógynövényeket rejtenek, s védelem gyanánt használják meghatározott veszedelmekkel szemben, vagy a boldogság és a jólét érdekében varázsolnak vele. Ezt a fajta palackot a házban tárolják.

BOSZORKÁNYKÉPZŐ: www.boszorkanykepzo.hu

Boszorkánykirálynő - Olyan főpapnő, akinek társasága új társulásokra oszlott szét.

Boszorkánylabdacs - Száraz növényi szálakból álló csomó, amelyet felkap a szél, bármely gaz szóba jöhet. Pettyes felületű üveggolyó, amelyet kiakasztanak az ablakba a boszorkányok távoltartására, és varázslataik foglyul ejtésére. Lehet boszorkányok jelmezbálja is.

Boszorkánylétra - A csomóvarázslás egy válfaja, amelynek során meghatározott céllal bogokat kötnek egy kötélre - teszem azt negyvenet -, vagy negyven szemből álló olvasót készítenek, hogy ennek segítségével meditáljanak vagy javítsák összpontosító képességüket. Ezen ősi szokásból ered a rózsafüzér használata.

Boszorkánymester - Régi megjelölés a férfi boszorkányokra, amelyet immár senki sem használ. A boszorkányüldözések idején olyan férfiakat is neveztek így, akik boszorkánynak álcázva magukat beférkőztek a boszorkánytársaságokba.

Boszorkánymesterség - A boszorkányok céhének tudománya, mágikus cselekvések sora, célja elsősorban a személyes erő mágikus hasznosítása, a kövekben, virágokban, színekben és illatokban, valamint egyéb természeti jelenségekben rejlő erőkkel szövetkezve. A boszorkánymesterség gyakorlása nem vallási tevékenység, bár sokan tartják vallásnak.

Boszorkánytanya - Rendszerint itt találkoznak a boszorkányok, gyakran a főpap vagy a főpapnő lakása.

Boszorkányüldözés - Az a történelmi időszak Európában, amikor a keresztények üldözték és megkínozták a boszorkányokat, vagy akiket azoknak mondtak. Ezreket küldtek halálba - vagy felakasztották, vagy megégették őket.

Bruja/brujo - A boszorkány spanyol elnevezése (a j-t h-nak kell ejteni).

Céh - Néhol a boszorkányok közössége.

Csakra - Az emberi test hét erőközpontja.

Deozil - Az óramutató járásával megegyező irány.

Dzsudzsu - Nyugat-Afrikában így nevezik a mágiát.

Égruha - Rituális mezítelenség, bizonyos boszorkány ágazatokban kötelező.

Ekletikus rendszer - Ha egy boszorkány több kultúrkörből vagy mitológiai rendszerből merít.

Elemek - Föld, levegő, tűz és víz. A négy lényegi elemből épül fel a világmindenség. Az összes létező és a létezés lehetőségét magában foglaló dologban megtalálunk e négy elem közül legalább egyet vagy egyszerre többet. A varázslatokon keresztül közelíthetők meg, a mágikus tevékenységgel elérhetjük, hogy közrehassanak a kívánt változtatások érdekében.

Energia - Azt a jelenleg fizikailag mérhetetlen, de valós erőt jelölő fogalom, amely minden természetes tárgyban és lényben ő köztük a saját testünkben is ő megtalálható. A népi mágia használja.

Eszközök - Így nevezzük azokat a tárgyakat, amelyek megkönnyítik a rítusok végrehajtását (füstölő, varázspálca, gyertyák, só, víz és tömjén), de a belső folyamatokat is (vizualizáció és koncentráció többek között). A mágia egyes formáiban a fogalom kövekre, növényekre, színekre és a bűbájban felhasznált egyéb erőforrásokra is utal.

Évkerék - A Nap és a Hold éves ciklusa. Jelenti még az állatöv és a négy évszak teljes körét is.

Evokáció - Szellemek, elementálok vagy egyéb létezők megidézése.

Familiáris - Olyan állat, rendszerint macska, amellyel a boszorkány pszichikus, mágikus kapcsolatra lép. A familiárisok segítséget adnak, megvédelmeznek, társaságot szolgáltatnak, és feltétel nélkül hűségesek gazdájukhoz.

Fehér boszorkány - A jobb kézről való ösvény boszorkánya. *
www.boszorkanykepzo.hu

Felszentelés - Az a szertartás, amely adott tárgyat vagy teret szent használatra tesz alkalmassá.

Főpap/nő - Olyan boszorkány/spiritiszta aki elérte ágazata legfelső beavatási fokozatát és csoportot vezet. * www.boszorkanykepzo.hu

Fordított mozgás - Az óramutató járásával ellentétes mozgás. Az északi féltekén a negatív mágikus szándékkal végrehajtott cselekvés iránya, továbbá a negatív energiák szétszórásakor vagy ártalmas állapot megszünésekor (például betegség) használt mozgási irány. A déli féltekén a boszorkányok éppen ellenkező értelemben használják, mert fordítva érzékelik a Nap járását. Tehát az ausztráliai boszorkányok az óramutató járásával ellentétes irányba haladva gyakorolják a pozitív mágiát. Mindkét irányú mozgás szimbolikus értelmű és jelentőségű, tapasztalatok tömegén alapul. Csak a szűk látókörű emberek hihetik, hogy ilyesmi véletlenül alakulhatott ki és mindössze szokás kérdése, melyik irány lendíti fel a pozitív és melyik a negatív energiákat. Az óramutató járásával egyező, illetve fordított mozgás a Nap és a Hold napi útjának a jelképe. A szertartásokon a legtöbb boszorkány az óramutató járásával egyező irányba jár körbe, amikor az erőteret építi maga köré, és fordított irányban, amikor a ceremónia végeztével eloszlatja a mágikus kört, és visszaszedi a beléfektetett energiát.

Föld ereje - A kövekben, az ásványokban, a növényekben, a tűzben, a szélben és a vízben lakozó energiákat együtt nevezzük a Föld erejének. A megtestesült isteni erő. Legjobb a mágikus tevékenység közben ráhangolódni, mert a segítségével elérhető minden kívánt változás.

Füstölőtartó - Hőálló tartály, amelyen faszénparázson égetjük a füstölőt. A levegő elmét jelképezi.

Gabonaszellem - A gabona valamilyen létezőben, személyben vagy állatban megtestesülő szelleme.

Gardneriánizmus - Gerald Gardner iskolája. ő támasztotta fel a wiccát halottaiból. Ma a formális wicca-ágaztok ápolják ezt a hagyományt

Gris gris - Francia tolvajnyelvi szó a varázslásra.

Hagyománykövető wicca - Olyan wicca csoport tagja, ahol a tagok különleges előkészületek és beavatás után válnak teljes jogú boszorkánnyá. Szokásaikat, szertartásaikat a maguk által írt és titkosan kezelt Árnyak könyvében őrzik. Más szokásokat követő wicca csoportokat vagy méltányolnak, vagy elutasítják tanaikat. A hagyományos szertartásrend és tudnivalók többségét kovenek számára készítették, de a magányos boszorkányok is követhetik.

Halottidézés (nekromancia) - Jóslás a halottak szellemének közreműködésével.

Harmadik szem - A homlok közepén található csakra.

Háromszoros törvény - Wicca hit, amely szerint minden cselekedetünket, a pozitívokat és negatívokat egyaránt háromszorosan kapjuk vissza.

Idő Homokja - Az egyiptomi Nagy Szfinx mancsai közül vett homok, amely a tartósságra vonatkozó varázslatok segédeszköze.

Imádkozás - Cselekedet, amely alatt a figyelmünket az istenségre irányítjuk és kommunikálunk vele. Istenhez és Istennőhöz (vagy néha csak egyikükhöz) imádkozunk.

Incubus - Rosszindulatú hímnemő létező, aki alvó nőkkel közösül.

Invokáció - Felsőbb hatalomhoz, vagy hatalmakhoz fordulás. Annak módja, hogy tudatos kapcsolatot alakítsunk ki az Isten és Istennő azon vonásaival, amelyek bennünk lakoznak. Az invokáció látszólag arra kéri őket, jelenjenek meg, de valójában minket ébreszt ismételten tudatára annak, hogy jelen vannak.

Isten - Az Isten alapvetően a férfi alapelv, az Istennő tökéletes kiegészítője. Gyakran azonosítják a Nappal, a sivatagokkal és az erdőkkel, a vadállatokkal. Egyesek a halál és a feltámadás uraként látják. Az Istent ne keverjük össze a megszokott keresztényi értelmezésével.

Isteni erő - Az Istennőben és az Istenben rejlő láthatatlan energia.

Istennő - Tekintik a világegyetem teremtőjének is; a termékenység végső, tökéletes forrásaként, egyet jelent a bölcsességgel, szeretettel, szánalommal, gyógyítással és mágikus erővel. Gyakran azonosítják a Holddal, a tengerekkel és a Földdel, de az idők során sok vallás imádta. A magyar ősi hagyományokban a tündérek királynéja vagy Holdanya képviselte az Istennői minőséget.

Italáldozat - Az istenségnek felajánlott folyadékot - például bort vagy tejet - rendszerint a földre loccsantják, de önthetik a tűzre is, vagy feláldozhatják egyéb módon.

Jelölt - Új boszorkány a tanoncidőszakban (ez rendszerint egy év és egy nap), beavatása előtt. A magyar boszorkánytanokban 7 vagy 3 nap 1 esztendő.

Jin/jang - Egymással ellentétes, ám egymást kiegyensúlyozó férfiú és női őselv. A jin energiája nőies (Hold), Negatív és passzív, a jangé férfias (Nap), pozitív és tevékeny.

Jóni - A női nemi szervek, amelyek szimbólumai az élet szentségének, a teremtésnek, a termékenységnek, a nemiségnek, a Nagy Istennőnek stb.

Jóslás - Bármely olyan jóseljárás, amely feltárja a jövendő titkait (pl. tarot, rúnajóslás, kristálynézés).

Karma - Tettkövetkezmények, amelyek felgyülemlenek cselekedeteink nyomán, s amelyeknek káros vagy kedvező hatásait következő életeinkbe is átvisszük.

Kehely - A szertartásoknál alkalmazzuk, és a víz elemét képviseli.

Kézfogó - Amikor két ember az Isten és Istennő előtt a szerelem kötelékében rituálisan egyesül.

Konyhai boszorkány - Aki jobbára gyakorlati mágiát müvel, amelynek lakása, házi tűzhelye és családja áll a középpontjában.

Koven ? Wicca boszorkányok szervezett csoportja, akik együtt gyakorolják mesterségüket, közösen imádkoznak és ünnepelnek. A kovenek taglétszáma a hagyomány értelmében nem lehet több tizenháromnál. Élükön a főpapnő és főpap áll.

Kristálynézés - Jóslás kristálygömb segítségével, de tekinthet a jós víztükörbe, sötét tükörbe vagy egy tál sötét tintába is.

Körvetés - Az a folyamat, amikor a testből pozitív energia áramlik ki, és jókora, nem fizikai erőgömb keletkezik. Általában ebben történnek a rítusok. A rítus többnyire körvetéssel kezdődik. A folyamatot nevezik a körfektetésnek vagy a szent tér teremtésének is többek között.

Kundalini - A gerincoszlop alján, a gyökér-csakránál szunnyadó bioenergia, amelyet a jóga és egyéb, a megvilágosodást célzó spirituális gyakorlatok ébreszthetnek fel.

Magányos wicca - Olyan személy, aki a wiccát a körülmények folytán vagy saját akaratából egyedül, csoport támogatása nélkül gyakorolja.

Mágia - Az erő maga. Angol írásmódja (magick) megkülönbözteti a szemfényvesztéstől. Természetes tevékenység, nem természetfeletti művelet.

Mágikus kör - Az a személyes erőből létrehozott gömb, ahol általában megrendezik a wicca szertartásokat. A kör magát a föld feletti és föld alán nyúló gömböt osztja két egyenlő nagyságú féltekére. Vizualizációval és mágiával teremthető meg.

Mágus - Aki mágiával foglalkozik, de nem boszorkány.

Mátrix - A mindenség, mint a Nagy Istennő életszövete.

Médium - Olyan személy, aki közvetíti a szellemek és egyéb létezők üzenetét.

Meditáció - Elmélkedés, elmélyült töprengés, önmagunkban, illetve kifelé fordulás, ha a természetre vagy az istenségeinkre irányítjuk a figyelmünket. Csöndesen töltött idő, amely alatt a meditáló személy hosszasan kitart egy bizonyos gondolat mellett, azaz elidőzik egy elképzelésnél, s megengedi magának, hogy képzetei önkéntelenül merüljenek föl az elméjében.

Megidézés - Az istenség megidézése, hogy segítséget kérjünk tőle vagy megáldja varázslatunkat.

Modzso - A varázslat afroamerikai megjelölése.

Modzso-zacskó - Kicsiny zacskó, amely rendszerint amuletteket és talizmánokat tartalmaz, s amelyet védelem vagy a varázserő növelése stb. céljából a nyakba akasztanak.

Nagyanyó - Női sámán az Egyesült Államokban, az Appalach-hegység körzetében.

Népi varázslás - Az adott kultúrkör népi hagyományaiban jelenlevő varázspraktikák. Mágia gyakorlása személyes erő használatával, természetes eszközökkel, nem vallásos keretben, egy pozitív változás érdekében.

Nyár Országa - Itt pihenünk meg halálunk után, két testet öltés között.

Ogam - Varázserejő rúnaábécé.

Okkult elme - A tudattalan, illetve a tudatalatti, ezzel érzékeljük az okkult világ jelenségeit, látnoki elmének is nevezhetnénk. Az okkult elme alvás, meditáció és álmodás közben működik. Közvetlen kapcsolatban áll az Istennővel, az Istennel és a minket körülölelő, fizikailag érzékelhetetlen világ összetevőivel. Az okkult elméhez hozzátartozik a látnoki tevékenység fogalma, amikor jósolunk vagy bepillantunk a jövőbe, a múltba; a tudatos elme és az okkult elme közös csatornáját szabadítjuk fel. Intuíciónak, vagyis megérzésnek nevezzük azokat az ismereteket, amelyeket az okkult elme működésekor szerzünk, ezek többnyire váratlan megvilágosodásként érik a tudatos elmét.

Omen - Bármi, ami pozitív vagy negatív jelként értelmezhető.

Orákulum - Jóshely, jóslat, csalhatatlan bölcs. Jóslás az istenek segítségével, akiknek közléseit a pap/nő értelmezi. Ide sorolható a madárjóslás, a levelek suhogásából vagy a víz csobogásából való jóslás (a leghíresebb jóshely az ókori világban Delphoiban mőködött).


Óramutató járásával egyező irány - Az óramutató járása a Nap napi látszólagos mozgásának irányát követi. Az északi félteke vallásaiban és mágikus megmozdulásaiban az ilyen irányú mozgás az életet, a pozitív energiákat és a javakat jelképezi. Legtöbbször varázslat közben és a szertartásokon használjuk, például amikor körbejárjuk vagy táncoljuk a mágikus kört. A déli féltekén, főleg az ausztrál boszorkányok a Nap járását követve épp a fordított mozgást tartják pozitív tartalmúnak.

Orisa - A Santeriánus (vudu) hagyomány istenei.

Orvosságos táska - Az indián sámánok zacskója, amelybe rendszerint gyógyfüvek, kövek, tollak és egyebek találhatók.

Ouidzsa-tábla - Betűkkel és egyszerű szavakkal teleírt tábla, amely a szellemekkel való kapcsolatteremtésre szolgál. A szellemüzeneteket két vagy több személy értelmezi, akik egy ostyatányért mozgatnak a táblán, ahol az megérinti a felső világ üzenetét jelző betűket és szavakat.

Öreg lélek - Többször is megtestesült lélek.

Ötszörös csók - Csókváltás a koven ellenkező nemő tagjai között a klasszikus wiccában (a lábfejet, térdet, medencét, mellet és ajkat csókolják meg).

Ötszörös kötés - E rituálé során megkötik a csuklót, a nyakat és a bokát.

Pályázó, áttért - A koven még be nem avatott új tagja.

Pentagramma - Ha egy pentákulumba írnak, nyomtatnak vagy rajzolnak, az már pentagramma. Összefonódó ötágú csillag, egyik csúcsával felfelé, amelyet régóta használnak védő célzattal. Manapság a pentagrammát a föld elemmel azonosítják. Nem kötődik hozzá semmi gonosz.

Pentákulum - Ötágú csillag, amely rendszerint egy körbe foglal helyet. A tarot-lapok egyike. A föld elemet jelképező rituális tárgy, általában kerek falapra vésik az ötágú csillagot, illetve fémből vagy agyagból készítik. Lehet dombormű, véset, ötvösmunka, festmény, a levegőben szintén felrajzolható.

Pogány - A latin paganus szóból eredő kifejezés, a természettel összhangban élő, természeti istenségeket tisztelő őseink voltak a pogányok (a magyar és keresztény szóhasználattal ellentétben nem az istentelen jelző szinonimája). Ma az egyéb mágikus, samanikus és sokistenhívű embereket nevezzük pogányoknak, a szó és az új pogány kifejezés egyenrangúak, felcserélhetők.

Prána - A bioenergia hindu megjelölése. Az életerőben valamennyi élőlény osztozik.

Pszichikai tudatosság - A tudatos okkult lelki állapot, amelyben az okkult elme és a tudatos elme összekapcsolódik és harmóniában dolgozik.

Pszichometria - A telepatikus képességek mérése.

Pszichopomposz - Istenség, aki a túlvilágon vezeti a lelket.

Rangidős boszorkány - Olyan boszorkány, akit megbecsülnek a társaságon belül, vagy aki előrehaladott beavatási fokozatot szerzett.

Reinkarnáció - Lélekvándorlás, metempszichózis, újbóli testet öltés. Az újjászületés tana. Sorozatos megtestesülés emberi alakban, hogy a nem nélküli és kortalan lélek fejlődhessen.

Rejtőzködő gyermekek - Azok a boszorkányok, akik nem gyakorolhatják szabadon vallásukat, a Nagy Istennő rejtőzködő gyermekei.

Repülő kenőcs - Rendszerint mérgező hatású gyógynövényekből készül, amely a bőrre kenve elősegíti az asztrális kivetítést.

Rituális tudatosság - A tudat különleges állapota, a sikeres mágikus tevékenységgel elengedhetetlen. A varázslat végrehajtója vizualizációval és szertartásos magatartással érheti el. Olyan elmeállapot, amelyben a tudatos és okkult elme gondolkodása egybe fonódik, és ráhangolódik bizonyos energiák érzékelésére, képes összpontosítani, szándékával feltölteni és a mágikus célra irányítani azokat. Fokozza az érzékek befogadóképességét, és a teljes tudat figyelmét kiterjeszti a látszólag láthatatlan, testetlen világ impulzusaira; egy láncszem, amely összekapcsolja a természetet a mögötte meghúzódó erőkkel, valamint a mindent átható isteni tervvel.

Rontás - Tönkreteszi az életet, haszontalan, mérgező, ártó vagy gonosz.

Rontó mágia - Fekete mágia, rendszerint rosszakaratú szellemek közreműködésével. Újabban néhány mágus így határolja el magát a boszorkányoktól.

Rúna - Óskandináv ábécé, amelyet kövekre és botokra rajzoltak, s jóslásra használtak. Rúnaírással varázsénekeket is költöttek. Egyes elemei az ógermán ábécé részei, más elemei jelképes értelmű képjegyek, vagyis piktogramok. Napjainkban a mágiában és a jósok körében ismét igen elterjedt használatuk.

Sámán - Az indiánok és a szibériai népek orvosságos embere és varázslója, aki alakváltásra is képes, kapcsolatba kerül az ősök szellemével, és jósol. Női sámánok is léteznek.

Santeria - Afrikai, karib-tengeri földvallás, amely a joruba isteneket katolikus szentekkel ötvözi.

Sejk - Mai egyiptomi arab megjelölés a mágus-adeptusra.

Sövényboszorkány - A sámánok útját járja.

Strega - Olasz varázslóhagyomány.

Succubus - Rosszindulatú női szellem, amely alvó férfiakkal közösül.

Személyes erő - Az emberi testet életben tartó energia. Végső soron az Istennőtől és az Istentől ered, egész pontosan a kettőjük mögött meghúzódó erőből eredeteztethető. Először az anyaméhben szívjuk magunkba magzat korunkban, később az ételekkel, a vízzel, a Hold és a Nap energiáival, valamint a természetes erőforrásokból vesszük magunkhoz. A megrázkódtatás, feszültséget okozó események, a gyakorlás, a szerelmi élet, a fogamzás és a gyermekszülés során ezt az energiát bocsátjuk ki magunkból. A mágia gyakorlatában a személyes erőt sajátos célok érdekében lendítjük mozgásba.

Szeánsz - Szellemidéző gyűlés, pl. asztaltáncoltatás.

Szertartás - Ceremónia, rítus. A mozdulatok, szavak, belső folyamatok irányított összessége, tehát az önkifejezés sajátos formája, amelyet valamilyen kívánatosnak érzett hatás érdekében nyilvánítunk ki. Vallási értelemben ez lendíti az embert az isteni egyesülés felé. A mágiában módosult tudati állapot elérését teszi lehetővé, hogy azután a mágus céljának megfelelően mozgathassa az energiákat. A varázslat egyfajta mágikus szertartás.

Szigillum - Okkult jel, papírtalizmán.

Szűz - A női életnek a havivérzés megindulásától az anyaságig tartó szakasza. Szűznek nevezik a hagyományos wicca kovenek helyettes papnőjét is.

Talizmán - Olyan mágikus tárgy, amely fokozza a varázslatok hatásosságát. Rendszerint a céljának asztrológiailag leginkább megfelelő időben készítik el.

Tantra - A kundalini-jógán és a szexuálmágián alapuló indiai spirituális irányzat.

Tarot - ősi kártyajóslás.

Társulás - A kovennél kisebb csoport, együtt tanuló, imádkozó, ünneplő és a mesterséget közösen gyakorló boszorkányok alkotják

Telekinézis - A tárgyak mozgatása tudatunk segítségével (nevezik pszichokinézisnek is). Igen ritka képesség, amely rendszerint mintegy véletlenül derül ki az illető haragos vagy feldúlt állapotában. Leggyakrabban serdülőkorban jelentkezik, s később eltűnik ez az adottság.

Testen kívüli élmény - Asztrális kivetítés, életszerű álom.

Tisztánlátás - Pszichikus képesség, amelynek segítségével érzékfölötti dolgokat is meglátunk.

Torta és Bor - Nevezik Torta és Sörnek is. Egyszerű rituális étkezés a wicca hagyományokban, amelyet az Istennel és az Istennővel osztunk meg, általában a körön belül, a vallásos rítus vége felé. Az ilyen rituális étkezés régebbi a kereszténységnél.

Totemállat - Egy személyt, törzset vagy más embercsoportot megszemélyesítő állat.

Tudatos elme - Tudatosságunk elemző, anyagi alapú, racionális fele, ezzel látjuk el hétköznapi teendőinket. A tudatos elme működik adófizetéskor, elméletek és érvrendszerek felállításakor, amikor különféle ötleteken vagy megoldásokon törjük a fejünket.

Tündérhagyomány - A boszorkánymozgalom egyik ágazata. A boszorkánymozgalmak az ősi tündérvallásból alakultak ki.

Újonc - Aki nemrég kezdte tanulmányozni a mesterséget.

Vajákos - Afrikai sámán.

Változások könyve (Ji Csing) - Kínai jóseljárás, amely cickafarkpálcikák vagy hexagrammákkal vésett pénzérmék segítségével jósol.

Varázsige - A népi mágia fővonala. A varázsigék egyszerű mágikus rítusok. Általában nem vallásosak és gyakran tartalmaznak kimondott szavakat.

Varázskönyv - Az Árnyak könyvének kézzel írott példánya.

Varázsló - Aki ugyan műveli a mágiát, de nem boszorkány.

Varázspálca - A varázspálca az invokáció eszköze, általában az Istennő és az Isten hívásában van szerepe.

Védelmező mágia - Olyan varázslás, amely a gonosz szellemek, a sötétség, a negatív erők vagy megtestesülések ellen óv.

Vénséggé avatás - A női lét utolsó szakaszába való átmenetet ünnepli meg.

Vizualizáció - A gondolatban történő megjelenés (ábrázolás) folyamata. A mágikus vizualizációt a szertartások keretén belül hajtjuk végre mindig valamely cél érdekében. Vizualizáció segítségével a személyes erőt és a természetes energiaáramlást irányíthatjuk; változatos okokból szokás e mágikus cselekvéshez folyamodni. Vizualizációval felvethetjük a mágikus kört, feltölthetjük erővel. Amikor a lelki szemeink elé képzelünk valamit, és igyekszünk azt áthozni a fizikai valóságba, a tudatos elmét dolgoztatjuk.

Vudu - Afroamerikai népi varázslás.

Wicca - Kortárs pogány vallás, és a wicca vallás követője (pozitív eszmék iránt elkötelezett boszorkány). A vallás az ősi pogány hitből és samanizmusból ered, a természet nagyrabecsülésén alapuló, igen régtől ismert nézetrendszer. A wicca jellegzetes magatartása közül néhány: egy Istennőt és egy Istent tisztel, hisz a reinkarnációban, ért a mágiához, szertartásosan ünnepli a Hold fázisváltásait, elsősorban a teliholdat, csillagászati és mezőgazdasági jelenségeket figyel meg, gömb alakú erőteret hoz létre személyes erőből, így emeli templomait, s ezekben tartja szertartásait. Soha nem akar másoknak ártani.

* * * * *

Feliratkozás hírlevélre * ÉVA ILONA a FACEBOOK-on

ÉVA ILONA filmcsatornája a YOUTUBE-on: http://www.youtube.com/evailona777

 
* * * * * *

Jelenleg itt van: www.tarotakadémia.hu //tarotakademia.gportal.hu

*   *   *

SZERELEM EROTIKA BŰVÖLET

BOSZORKÁNYKÖNYV

A SZERELEMKÖNYV

//boszorkanykonyv.gportal.hu

*   *   *

Napi idézet...

Névnapi idézetek küldése...

 Zenés képeslapküldés

TAROT KÖNYV - Íme a kulcs a Tarot megértéséhez: 

666 bölcsesség a Tarot kártyában - //tarotakademia.gportal.hu

* *   * *   

//casanova.gportal.hu

* *   * *   

Casanova TAROT KURZUS DVD (kezdő és mesteri); SZERELMI MÁGIA DVD; Casanova SZÁMMISZTIKA DVD; Casanova VIRÁGTERÁPIA DVD. //casanova.gportal.hu

BACH VIRÁGTERÁPIA ON-LINE KURZUS és DVD

Bővebb információ: Kattints ide! 

SZÁMMISZTIKA ON-LINE KURZUS és DVD 

Bővebb információért kattints ide!

Szent Tűz- és Vízmágia a szerelemért, az egészségért és a gazdagságért

Légy részese szakrális napokon tartandó ősi, mágikus szertartásainknak! Szakrális ünnepnapokon a Te kéréseidet is elérnek az Istenekhez. Bővebb információ: KATTINTS IDE!

* *   * *   

Evvalena di Reirossi - Pater Prospero - Veronica Chiave

BOSZORKÁNY kontra PAP

Szerelem, halál, átok, ördögök, szellemek, alvilág és túlvilág a spiritiszta vallásában és a lelkész hitében * Egy katolikus pap harca egy mindenre elszánt boszorkánnyal – napjainkban

//boszorkanykontrapap.gportal.hu

 

 
JÓSOLJ MAGADNAK!
 
* * * * *

 

Sorselemzés Éva Ilona Tarot mesterrel

 
* * *

 

TAROT KÁRTYA TANFOLYAM DVD * 3 napos tanfolyam teljes anyaga: a lapok ismerete, vetési módok, gyakorlatok, kiegészítő anyag, Tarot galéria, Tarot történelem * Előadó: Éva Ilona Tarot mester * MP4 kis formátum, MP4 lejátszón, mobiltelefonon, DVD lejátszón és kisteljesítményű számítógépeken is nézhető * Részletek: www.youtube.com/playlist * Megrendelés 06 70 314-5911* Ár 35.000-

* *   * *

TAROT MESTERKURZUSOK DVD-n

//tarotakademia.gportal.hu

* *   * *

 

//tarotakademia.gportal.hu

 

 
INGYEN FILMEK
 
ZENE INGYEN
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
STATISZTIKA
Indulás: 2011-11-23
 

 

ÉVA ILONA / EVVA LENA DI REIROSSI * MESTERI JÓSLATOK, KÁRTYAVETÉS, PÁRKAPCSOLATI ELEMZÉSEK és "BLOKK OLDÁSOK" * Telefonon, viberen, személyesen: 06 70 314 5911 (300-Ft/perc). Egyéb időponthoz egyeztetés szükséges .* Személyes konzultációra bejelentkezés: 06 70 314 5911 * Szerelmi oldás és kötés, rontásvizsgálat, átoklevétel, állapotfelmérés, vizuáldiagnosztika fénykép és/vagy tenyérlenyomat alapján, Bach virágterápia, szépség és egészség... *  www.evailona.hu * http://facebook.com/evvalena *** On-line ezoterikus tanfolyamok, kezdő és haladó szint: https://sites.google.com/site/evvalenadireirossi/ezoterikus-tanfolyamok


Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ